A Travelport egy világszerte 170 országban jelen lévő nemzetközi nagyvállalat, amely az utazási ipar szereplőinek, hagyományos és online utazási ügynökségeknek, valamint légitársaságoknak biztosít technológiai megoldásokat. Az atlantai központú cég fő profilja a globális helyfoglalási rendszerek (GDS-ek) üzemeltetése, amelyek segítségével utaztatással foglalkozó partnereink könnyedén és valós időben érhetik el a legtöbb légitársaság, szálloda, autóbérlő cég és biztosító árualapját.

A Travelport a GDS üzletágban három márkával van jelen, az Apollo-val, a Galileo-val és a Worldspan-nel. Ezen kívül a cég Airline IT Solutions részlege több légitársaság számára biztosít az értékesítéshez és az üzemeltetéshez nélkülözhetetlen helyfoglalási és utaskezelő rendszereket, adatelemzésekkel és üzleti információkkal kiegészítve.

A Travelport története a helyfoglalási rendszerek közül a legrégebbre nyúlik vissza, egészen 1971-ig, amikor a United Airlines kifejlesztette saját számítógépes helyfoglalási rendszerét, az Apollo-t. Ezt követte a 80-as években a Delta és a Northwest közös fejlesztése, a Worldspan, majd 1989-ben a Galileo. A három GDS 2008-ban egyesült Travelport néven, amelynek tulajdonosai a Blackstone Group, a One Equity Partners, a Technology Crossover Ventures és a Travelport vezetősége.

A Travelport 48%-ban tulajdonosa a világ egyik vezető online utazási ügynökségének, az Orbitz Worldwide®-nak is (NYSE: OWW), illetve stratégiai partnere az eNett™-nek, amely virtuális bankszámla szolgáltatásával egyedülálló és testre szabott online fizetési megoldásokat kínál az e-kereskedelemmel foglalkozó utazási ügynökségeknek és légitársaságoknak.

 

Nemzetközi weboldalunk: www.travelport.com